Phone

040 736 7035

Email

terhi@tunnetjooga.fi

Mielen voima ja sielun voima. Mitkä ovat niiden eroavaisuudet?

Otetaan kohteeksi Aitous ja Onnellisuus.

Mielen voima

Pysähdytään tunnustelemaan, miten aidosti onnellinen olenkaan elämässäni? Meneekö elämässä kenties paljon aikaa ja rahaa tavoittaakseen onnellisuuden tunnetta? Onnellisuuden, joka kestää aina vain hetken verran.

Mielen voimassa eläen, me kaikki halumaailmasta käsin haluamme omaan elämäämme onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunnetta. Joskus niiden tavoittelusta tulee kilpajuoksu. Millään mulla ei väliä. Teemme kaikkemme saadaksemme onnellisuutta. Sitä voi kokea hetkellisesti materiaalilla, upeilla näyttävillä vaatteilla, asunnolla, rahalla, suorittavalla elämäntyylillä, täydellisillä harrastuksilla ja monilla pinnallisilla toiminnoilla todistellessaan itselle ja muille, että olen tosi onnellinen. Mutta mikään ei tunnu riittävän kuin hetkeksi. Silloin on taas aika kehitellä jotain uutta onnellista tavaraa tai tekemistä. Ja huh huh, kun ei millään nyt jaksaisi. Olo on todella väsynyt jo nyt. Mihin energiat oikein menevät. Täytyy yrittää lisää.

Vai tarvitseeko?

Miten mielen luoma maailma toimii ja miten se syntyy?

Mieli synnyttää ja luo meille erilaisia kuvitelmia. Mieli on muokattavissa mm siinä, mikä toisi meille onnellisuutta. Kun teen näin, tulen onnelliseksi. Kun minulla on näitä tavaroita, niin kuin muillakin, tulen onnelliseksi. Mieli oppii muun muassa lapsena havainnoimaan ja imemään mallin ympärillä olevilta perheenjäseniltä tai läheisiltä, mikä tuo heidät onnelliseksi. Saatamme ottaa niitä itsellemme käyttöön selvitäksemme ja luullen niitä omaksemme. Sillä lapsuuden hetkellä, se kyllä tuo onnellisuutta, kun ei muusta silloin tiedäkään. Silloin ei ole muita mahdollisuuksia, kun lapsen, elämään kuuluvaan elossa selviytyminen, on ympärillä olevista ihmisistä ja olosuhteista kiinni. Silloin lapsen lojaalisuus tai auktoriteettipelko ei salli tuoda omia tarpeitaan julki. Ei ole muita vaihtoehtoja kuin tyytyä siihen, mitä silloiset olosuhteet sallivat.

Lapsuudessa vuosikaudet opitut erilaiset toimintamallit jäävät tapaamme toimia sekä ajatella. Samaa voi tehdä parisuhteessa tai työpaikalla opitut reagointitavat. Monesti myös traumojen kautta mieleen luodut ja sisäistetyt mallit. Ja niitä me tunteiden noustessa selittelemme itsellemme oikeaksi ja puolustamme tarpeen tullen niitä toisillekin henkeen ja vereen. Ehkä tulee ihmeteltyä, miksi muut eivät ajattele samanlaisesti. Tämä minun tapanihan toimia on ihan maailman paras tapa toimia!

Vai onko sittenkään. Tunteen noustessa, mieli ei salli minkään muun käytöstavan tulla uhkaamaan omaksi tehtyä totuttua totuutta. Ja sitä joudumme puolustamaan ja saamme lopulta aikaan vain turhilta tuntuvia riitoja.

Saatamme mielen synkkyydessä ajatella, miksi mikään mitä yritän, ei lopulta tunnu miltään. Tai miksi minulle aina käy näin. Miksi mikään ei onnistu, mitä haluan ja kaikki tuntuvat menevän pepulleen. Tai miksi toiset eivät ymmärrä minua tai miksi ihmisten kanssa tulee riitaa ja on pakko taistella, vaikka olen siihen aivan väsynyt.

Mielen maailmaan saattaa tulla toisten miellyttämistä, alistumista, hyväksynnän hakemista, totuttua hallinnan tarvetta, estääkseen aiempien pelkojen tulla esille.

Onko kaikki niin kuin aiemmin on näyttänyt? Onko elämässäni mielen luomia harhoja? Elänkö omaa elämääni vai toteutanko jonkun muun haluamaa elämää? Voinko elää omaa elämääni ja ottaa itse vastuun tekemisistäni?

Sielun voima

Kun teemme asioita sielusta käsin, teemme asioita aidosti itselle onnellisuutta tuottavilta. Mieli ei milloinkaan tule tavoittamaan sielun syvintä tietoisuutta. Niin kauan kuin toimimme ja teemme mielen halumaailmalle tuottavia asioita, olemme kauempana aidosta omasta sielukkuuden kiitollisuudesta.

Sielun voiman kautta, maailmassa sielulle oikeat asiat ovat aina mahdollisia. Kaikki se mitä on aitoa sinua, on saavutettavissa uskomalla itseensä. Tekemällä itselleen niitä tekoja, jotka todellisuudessa vievät elämää omien todellisten tarpeiden täyttymykseen. Kunnioittamalla itseämme terveellä tavalla, kunnioitamme myös toisia ja heidän sielun tarpeitaan.

Sielun kautta eläminen, tuo vapauden ja voiman tunteen elää omaa onnellista elämäänsä. Silloin elämä tuntuu haasteisiin oikein suhtautuen, kaikenkattavan tyytyväiseltä, onnelliselta ja kiitolliselta. Erilaisiin haasteisiinkin voi suhtautua rauhallisella lempeydellä ja ymmärryksellä. Toimia niin kuin itselle on hyväksi. Ja sitä kautta muillekin, kun oppii suhtautumaan ja näkemään läsnä olevan tilanteen avarammin ja laajemmin syvemmällä tavalla, ilman vanhaa lokeroitua tapaa suhtautua, reagoida tai toimia. Ottaen vastuun omasta elämästä. Ilolla, kunnioituksella ja rakkaudella itselle.

Kun osaamme kunnioittaa itseämme, osaamme kunnioittaa toisiakin. Lopulta ymmärtäen, että olemme samaa ihmisyyttä, luontoa ja Rakkautta täällä elämässä. Ja voimme ottaa vastaan yhteistä hyvää elämäämme. Terveet, lempeät rajat säilyvät, mutta taistelu loppuu.

Sielun avautumisen kuuntelemiseen, tarvitsemme havaintoja mielen käytösmalleista. Löytämällä upealta tuntuvaa, omaa elämäämme, meidän on rehellisesti katsottava, miten oma mieli värittää mallien kautta tämän hetken todellisuuden.

TIETOISUUS JA TUNNEKEHO – kurssilla lähdemme monenlaisten harjoitteiden avulla havainnollistamaan kuka minä olen. Miten oma arki toteutuu tässä hetkessä, miten toimin nyt ja miten voin toimia aitona itsenäni ilman ulkopuolisia rasitteita. Havainnoimme esteitä, jotka ovat salvanneet elämäämme. Oppimalla mikä on hyväksi itselle, elämäämme uuden, itselle joka hetki oikean toiminnan kautta, löytämään jokaiseen uuteen hetkeen, oman tavan elää OMAN NÄKÖISTÄ ELÄMÄÄ. Upeasti omalla avartuneella tietoisuudella. Samalla kehomme kiittää itselle oikeista ratkaisuista ja turhien suojakuorista tulleiden kipujen määrä vähenee. Silloin voimme kiittää itseämme, omasta rakkaudesta itseemme!

Voimme kiitollisena kävellä käsi kädessä itsemme kanssa, vahvasti omassa voimassamme!

TERVETULOA TIETOINEN UPEA OMA SIELUN VOIMA!

Artikkelisuositukset

0 ostos | 0,00 
Ostoskori